Gemeente Noordwijk sluit zich aan bij Circulair West

Gemeente Noordwijk is aangesloten bij de netwerkorganisatie Circulair West. Met elkaar stimuleren ze de totstandkoming van een circulaire economie. Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich erbij aan.

Een logische stap

Voor 3 jaar is gemeente Noordwijk lid van Circulair West. Wethouder Sjaak van den Berg vindt het een logische stap. Ook in Noordwijk krijgen gemeente, inwoners en ondernemers te maken met de ontwikkeling van de traditionele economie naar een circulaire economie. Dat is een economie die efficiënt met haar materiaalstromen omgaat, concurrerend is en duurzaam produceert binnen de natuurlijke grenzen van de aarde. Dat zijn onderwerpen waar Circulair West erg goed mee bezig is. 

Volledig circulair in 2050

De ontwikkeling naar een circulaire economie vindt de komende decennia plaats. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050. De Rijksoverheid vertelt er meer over. 6 toonaangevende bedrijven uit de Duin- en Bollenstreek hebben Circulair West vorig jaar opgericht om deze ontwikkeling te stimuleren. Hun initiatief raakte een snaar. In korte tijd is de stichting uitgegroeid tot een spraakmakende inspiratie- en netwerkorganisatie. Een vriendenkring die er mee aan de slag wil. 

Met elkaar bouwen

Wethouder Sjaak van den Berg: De gemeente speelt een rol in de ontwikkeling naar een circulaire economie. Als gemeente beseffen we dat we daarin nauw optrekken met onze buurgemeenten, maatschappelijke organisaties, inwoners en ondernemers. Circulair West helpt initiatieven te versnellen. En ik verwacht dat er veel meer initiatieven, projecten en mooie uitdagingen op ons pad zullen komen. Zo vergroenen en verduurzamen we onze economie en onze manier van leven.

Vriendenkring waar je wat aan hebt

De wethouder vervolgt: Met elkaar hebben we de kennis, kunde en coördinatiekracht in huis om meer te bereiken. We leren van elkaar en we kunnen elkaar stimuleren om in daar waar we echt effectief kunnen zijn bij te dragen aan de totstandkoming van mooie projecten.

Inspirerende iconen

Vanuit Circulair West werken bedrijven onder begeleiding van Leon van Ast, als aanjager en kwartiermaker, samen aan icoonprojecten. Vanuit samenwerking ontwikkelen ze toepasbare kennis en nieuwe circulaire productieprocessen, bedrijfsvoering, producten en diensten. De nadruk ligt daarbij op ketensamenwerking met bedrijven, overheid en kennisinstanties die graag willen innoveren ten dienste van de ondernemer. Meer lees je erover op de website Circulair West

Geef een reactie