Gratis energiescan voor bedrijven Dobbewijk te Voorschoten

Bedrijven op terrein Dobbewijk in Voorschoten met een hoog energieverbruik kunnen een gratis energiescan laten maken. Het initiatief van gemeente Voorschoten en BIZ Vereniging Dobbewijk is in het leven geroepen om het bedrijventerrein duurzamer te maken. 

Adviesbureau Klimaatroute voert de energiescans uit. Zij worden gezamenlijk betaald door de gemeente en de provincie Zuid-Holland. ‘De gemeente werkt hard aan een duurzaam Voorschoten. We willen heel graag gebruikmaken van deze scans.’, aldus Patricia Owen-Hamers, bestuurslid van BIZ Vereniging Dobbewijk. Tijdens de check wordt gekeken naar de verlichting, verwarming, isolatie en de kansen voor zonnepanelen op het dak. Daarna krijgen de bedrijven advies over belastingmogelijkheden en subsidies. Deze diensten zijn gratis.

Voor een aantal maatregelen zoals LED-lampen kan een project worden gemaakt waarbij lokale of regionale ondernemers helpen. Dat betalen de bedrijven wel zelf. Wethouder Erika Spil van Voorschoten laat weten de energiescans te beschikking te stellen: ‘Dit project laat zien dat we echt samen werken aan een duurzaam Voorschoten. 

Geef een reactie