Werkgevers matchen aan werkzoekenden via een Drive-in bioscoop blijkt groot succes

Op donderdag 18 november gingen meer dan 100 werkgevers op zoek naar een match met werkzoekenden. Dit deden ze doormiddel van het drive-in event WSP at the Movies in de Theater Hangaar Katwijk. In deze drive-in bioscoop, konden werkgevers vanuit hun auto kennismaken met werkzoekenden. 65 kandidaten presenteerde zich op het witte doek doormiddel van een persoonlijke video-pitch.

Met groot enthousiasme hebben verschillende werkgevers uit de regio deelgenomen aan het event. HR-directeur Diana van der Blom zag veel geschikte kandidaten voor haar bedrijf, International Hotel Supplies; ,,Ik heb misschien wel te vaak op ’ja’ geklikt.’’ Ze is enthousiast over de drive-in bioscoop. ,,Echt geweldig gedaan, ik kan niet anders zeggen. Wat een mooie mensen. Ik snap niet dat ze nog hier op het scherm staan, want ze zouden zo aan het werk kunnen.’’ Niet alleen Diana is enthousiast over het event, in totaal hebben werkgevers 478 keer aangegeven een match te voelen met een werkzoekende.

Daniella de Wit is programmamanager bij Werkgevers Servicepunt Holland Rijnland (WSP HR). Dit is een samenwerking tussen gemeenten, re-integratiebedrijven en het UWV. ,,We bundelen onze krachten. We zorgen ervoor dat meer mensen een baan krijgen en we zorgen voor één centraal aanspreekpunt voor werkgevers.’’ In 2020 organiseerde WSP HR een soortgelijk evenement. Dat leverde voor 90 procent van de werkzoekenden een baan op. 

CDA-wethouder Adger van Helden (werk en inkomen) is blij met de samenwerking. ,,Ik merk dat veel werkgevers wel bereid zijn om mensen met speciale talenten aan te nemen, maar niet goed weten hoe ze dat kunnen organiseren. WSP HR kan hierbij helpen. Dit event biedt een mooie kans om allerlei mensen aan een baan te helpen.’’

Niet alleen werkgevers zijn blij met het innovatieve event ook werkzoekenden hebben met plezier meegewerkt aan deze manier van matchen. De 47-jarige Marisela Pieters is een van de werkzoekenden die zichzelf voorstelt aan de werkgevers. ,,Ik vind dit een goed event, want zo zien de werkgevers de persoon niet alleen als werknemer, maar echt als persoon. Een mens is meer dan een CV. In zo’n pitch kun je je persoonlijkheid en je talenten laten zien.’’ Naast Marisela waren er nog 64 andere werkzoekende die zich in drie minuten voorstelden op het witte doek. Elke pitch vertelde een verhaal van de persoon achter het CV.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.