Citroën C5X

Veel echte Citroën-liefhebbers hebben met lede ogen in 2017 de C5 zien verdwijnen, maar het goede nieuws is dat dit najaar de C5 weer terugkeert in een modernere jas en in combinatie met een Cross-over/SUV stijl, vandaar die X toevoeging. 

In lijn met zijn oer-vader, de DS19 uit de jaren 60, staat eigenzinnigheid, ruimte en vooral comfort centraal bij dit nieuwe model. Dit vlaggenschip is een kleine 5 meter lang en heeft bagageruimte van 545 liter, waarbij ook de beenruimte voor de achterpassagiers riant is. De C5X zal ook leverbaar worden als Plug-in Hybrid met een systeemvermogen van 225 pk en moet meer dan 50 kilometer elektrisch kunnen afleggen. De C5X zal niet met een dieselmotor worden geleverd, maar wel met twee conventionele benzinemotoren. Aan de voorkant valt de eigenzinnige Led-verlichting op met bovenaan de dunne strips Led-dagrijverlichting, waarbij de koplampen een etage lager liggen. De grote bijzonderheid is de achterkant. De zeer eigenzinnige Led-achterlichten lopen ver de hoek om en weerspiegelen het lichtdesign van de voorste exemplaren. Boven de achterlichten en ingeklemd tussen twee spoilers zie je de vlak liggende achterruit. Ik had het over comfort met een hoofdletter en dat merk je helemaal in het meubilair dat met de naamgeving ‘Advanced Comfort Seats’ daar geen misverstand over laat bestaan. Binnenkort dus in de showroom bij dealer De Jong in Katwijk, zodat u het zelf kunt ervaren.

John Vroom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.