Coöperatie Universiteit Leiden en LUMC

Het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) en de Universiteit Leiden hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van ICT voor onderzoek. Dit gebeurde in aanwezigheid van Martijn Ridderbos van de Universiteit en Kim Smit van het LUMC. ‘Dit is een verdere concretisering van de al eerder ingezette krachtenbundeling’, aldus het medisch centrum. 

Met deze samenwerking willen de twee reken- en data-intensief onderzoek versterken en daarmee meer mogelijkheden en kansen benutten. ‘Voorbeelden zijn het delen van de toegang tot dure en schaarse resources, het samen kennis opbouwen en delen, en samen innoveren’, dit is volgens het LUMC niet het enige: ‘Het optimaliseren van beheer, ondersteuning en exploitatie en het benutten van schaalvoordelen zijn ook onderdeel van de samenwerking’. Zij willen samenwerken op zowel strategisch als tactisch/operationeel niveau. 

Ridderbos zegt dat hij en het college van bestuur erg enthousiast zijn ’We vullen elkaar goed aan in de samenwerking en dat is mooi. Zo ontsluiten we nieuwe inzichten doordat we allebei data vanuit een ander perspectief verzamelen, en we hoeven geen kostbare ICT-resources dubbel aan te schaffen’, aldus Ridderbos. ‘Wij beschouwen dit als een initiatief dat navolging geniet in andere delen van ons beider organisaties’, zegt hij.

Smit is het daar mee eens; ‘Nieuwe inzichten en meer schaalvoordelen en flexibiliteit in rekenkracht maken nieuwe onderzoeken en innovaties mogelijk’. Beide organisaties kunnen op deze manier kennis opbouwen en uitwisselen. ‘Al met al een mooie insteek voor een vruchtbare samenwerking tussen twee voor de hand liggende partners”, concludeert Kim Smit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.