Innovatieprogramma Energie & Klimaat voor MKB

Bedrijven en instellingen met oplossingen op het gebied van duurzame innovatie kunnen tussen 21 maart en 18 april 2022 weer subsidie aanvragen bij het ‘innovatieprogramma Energie & Klimaat’.

Het gaat om vouchers met een waarde tot €100.000. De vouchers zijn te gebruiken voor een haalbaarheidsonderzoek (de werkuren en materialen) of voor het testen van een innovatie in een fieldlab of in de praktijk. Met deze regeling wil het programma bedrijven stimuleren om samen te werken met fieldlabs en toepassingen, waar in de regio op dit moment de grootste behoefte aan is, door te ontwikkelen. In totaal heeft de provincie Zuid-Holland deze ronde €1,25 miljoen beschikbaar gesteld voor Energie & Klimaat, waarvan €790.000 in de vorm van vouchers voor innovatieprojecten.

De plek om innovaties te ontwikkelen en te testen

Meindert Stolk, gedeputeerde economie en innovatie: “In Zuid-Holland is ongelofelijk veel talent en innovatiekracht. Dankzij de financiële ondersteuning van het programma energie en klimaat, ontwikkelt onze provincie zich tot dé plek waar deze innovatieve bedrijven en kennisinstellingen terecht kunnen om innovaties te ontwikkelen en te testen. Dus: ondernemers van morgen, grijp je kans en doe mee met deze ronde.”

Slimme en creatieve oplossingen

Berend Potjer, gedeputeerde energie: “Het is inspirerend om te zien hoeveel slimme en creatieve oplossingen langskomen bij het Programma Energie en Klimaat. Ik hoop dat er met deze ronde ook weer veel innovatieve duurzame ondernemers meedoen. De klimaatverandering gaat sneller dan we dachten. Russisch gas is geen optie meer. Dus hebben we slimme manieren van energiebesparing, circulaire zonnepanelen en innovatieve oplossingen voor opslag nodig.”

Hoe kom ik aan een voucher?

Mkb’ers en fieldlabs kunnen (samen met ketenpartners) een projectconsortium vormen en hun projectplan indienen via Innovation Quarter, Energie & Klimaat(verwijst naar een andere website). Bedrijven die graag mee willen doen maar nog op zoek zijn naar een partner, kunnen dit vooraf kenbaar maken bij InnovationQuarter. De programmapartners hebben samen een groot netwerk en zetten dit graag in om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste partner.

Na 18 april worden de ingediende projectvoorstellen beoordeeld en wordt een selectie uitgenodigd voor een pitch. Eind mei wordt bekendgemaakt welke projecten van start kunnen met subsidie.

Het is niet de eerste keer dat het programma vouchers beschikbaar stelt. In dit projectenoverzicht(verwijst naar een andere website) is te zien welke projecten reeds een vouchers bemachtigden. Het gaat om uiteenlopende projecten, van een watertaxi op waterstof(verwijst naar een andere website) tot circulaire binnenwanden voor in de bouw.

Bron:
Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *