Pleidooi voor uitbreiding bedrijventerrein Dobbewijk in Voorschoten

VVD Voorschoten wil dat er aan de westzijde van bedrijventerrein Dobbewijk een extra strook ruimte wordt toegevoegd voor mogelijke bedrijvigheid. De partij stelt dat zowel in Voorschoten als in de regio behoeft is aan extra ruimte en dat het bovendien kansen kan bieden voor het dorp.

Achterliggende gedachte is het behouden van een sterk zelfstandig dorp in de toekomst, met voldoende werkgelegenheid en een lokale economie die gezond is en aantrekkelijk voor bedrijven en partners. Aan de westkant van de Dobbewijk is volgens de partij mogelijk ruimte voor uitbreiding, omdat de ruimte die nu al deels in gebruik is kan worden doorgetrokken tot aan de Papelaan-West een stukje verderop. Door aan deze kant te bouwen ‘zal overlast voor woningen in de Dobbewijk worden beperkt’ stelt de VVD, ‘en blijft het groene karakter behouden’.

Meerdere bedrijven zijn op zoek naar extra bedrijfsruimte stellen de liberalen. En dat zijn nou net bedrijven die volgens hen in het dorp zouden willen vestigen én ook meerwaarde kunnen bieden voor Voorschoten. Het kan bijvoorbeeld extra banen opleveren in verschillende sectoren, zoals werk gelieerd aan het Science park, of in het kader van duurzaamheid. Ook voor lokale ondernemers kan het oplossing binnen het dorp zelf bieden, terwijl deze ondernemers anders wellicht hun heil zoeken buiten de gemeentegrenzen.

Ook stelt de VVD extra aandacht te willen besteden aan de mogelijkheden tot efficiëntere inrichting van het bedrijventerrein en beter gebruik van met name het bekende ‘oude Mexx-terrein’. Dit in combinatie met het verbod op woningbouw op de locatie moet volgens de partij leiden tot de extra benodigde ruimte in de Dobbewijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *