Rutger Brouwer wordt nieuwe directeur Gebr. de Nobel

Rutger Brouwer is vanaf 1 juni de nieuwe directeur-bestuurder van Gebr. de Nobel en neemt hiermee de functie over van Ruud Visser, omdat hij met pensioen gaat. De Raad van Toezicht van Gebr. de Nobel zegt zeer verheugd te zijn op de komst van Brouwer: ‘Niet alleen heeft hij een breed netwerk in de regio Leiden en veel ervaring op zowel zakelijk als artistiek gebied, ook is hij een creatieve en verbindende strateeg die Gebr. de Nobel naar een hoger plan kan tillen’, aldus voorzitter Petra Borst.

Brouwer is geboren en getogen in Leiden. De functie als directeur zal niet nieuw zijn voor hem: hij is sinds 2013 werkzaam als directeur van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast beschikt hij over een breed netwerk in de Nederlandse muziekwereld en stond hij eerder ook als muzikant op het podium in De Nobel. ‘Al sinds ik op 14-jarige leeftijd bij het LVC naar binnen mocht, zijn het LVC en later Gebr. de Nobel belangrijke plekken voor mij geweest. Ik ging er voor het eerst uit, zag er fantastische concerten, ontmoette er nieuwe en bijzondere mensen en speelde er zelf met verschillende bands. Veel inspirerende ervaringen die mij als persoon hebben gevormd en daarom vind ik het extra speciaal en eervol om nu een heel aantal jaar later, met de nodige ervaring en met veel enthousiasme de rol van directeur van Gebr. de Nobel op me te mogen nemen’, aldus Brouwer.

Ook wethouder Yvonne van Delft heeft alle vertrouwen in de nieuwe directeur: ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat Rutger Gebr. De Nobel weer helemaal terug kan brengen na de corona periode en de samenwerking in het cultuurkwartier de nodige impuls geeft. Ik kijk uit naar de samenwerking’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.