Regiocoöperatie Rijnland Energie zoekt participanten voor aankoop windmolens langs A4

Regiocoöperatie Rijnland Energie organiseert op 12 april een online informatie-uurtje voor inwoners in de regio die overwegen mee te participeren in de aankoop van De Watergeuzen, de twee windmolens langs de A4. Zij organiseren deze meeting omdat de laatste inschrijfronde voor het kopen van de windmolens onlangs is gestart.

Rijnland Energie Coöperatie heeft de twee windturbines vorig jaar aangekocht. Intekenen kan nog tot 30 juni. Iedereen die meedoet aan het project wordt mede-eigenaar van een windmolen. ‘De regio Holland Rijnland kent nog geen andere voorbeelden van bewoners die op deze manier de opwek van duurzame energie voor 100% in eigen hand nemen. De aanpak zorgt ervoor dat inwoners medezeggenschap krijgen over de energieproductie in hun eigen omgeving. De winst uit de verkoop van de stroom komt zo ten goede aan mensen in de regio’, schrijft de organisatie. Iedereen die vragen heeft kan de bijeenkomst bijwonen via de website van Rijnland Energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *