Symbolische start bouw appartementen De Plantage in Voorhout

In de nieuwe wijk Hooghkamer Voorhout bouwt Van der Hulst Bouwbedrijf 14 bijzondere appartementen. Donderdag 21 april jl. gaven wethouder Marlies Volten en toekomstig bewoner Frans van der Ham het ‘symbolische’ startsein voor de bouw. Symbolisch, want de eerste palen van de appartementen De Plantage zijn al in januari de grond in gegaan. Inmiddels is begonnen met het opbouwen van de ruwbouw. Helaas kon het feestelijke moment door covid niet eerder plaatsvinden. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Nu de situatie het weer toeliet, was het feest voor toekomstige bewoners en belanghebbenden.

In De Plantage zit het goed
Na lovende woorden over het project gaven de Teylingse wethouder en toekomstige bewoner het symbolische startsein voor de bouw met het slaan van de piketpaal. ‘Dat we hier weer een prachtige plek om te wonen realiseren is een feit’, zegt Yvonne van der Hulst, directeur Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse. ‘Samen met het Rotterdamse architectenbureau Kokon hebben we deze bijzondere appartementen De Plantage ontworpen. Behalve het hoge afwerkingsniveau en mooie materiaalgebruik, hebben we de appartementen voorzien van bijzondere detailleringen die veel openheid creëren aan de achterzijde van het gebouw. Hierdoor sluit het buitenverblijf op de balkons goed aan op het uitzicht op het dorpsplein.’ Ook de architect, Henk Middelkoop van Kokon, is enthousiast: ‘Het ontwerp van het appartementengebouw is uniek en gebaseerd op de bollencultuur in deze streek. De 14 appartementen zijn heerlijk ruim en comfortabel en worden ook nog eens heel energiezuinig gebouwd. En het leuke is dat de balkons geïnspireerd zijn op de bollenkistjes die gebruikt worden in de bollenteelt.’

Circulair en duurzaam wonen: next level
Naast de realisatie van de appartementen De Plantage (alle appartementen zijn inmiddels verkocht) ontwikkelt Van der Hulst Bouwbedrijf momenteel de laatste zeven herenhuizen in Hooghkamer Voorhout. De woningen worden als casco geprefabriceerd inclusief badkamers en toiletruimtes, voorzien van biobased isolatiematerialen en in hout ontworpen met een bakstenen facade. De toekomstige bewoners krijgen hiermee de mogelijkheid om de woning as-built te betrekken. Ook dit project is uniek en een stap vooruit op het gebied van circulair en duurzaam bouwen. En ook voor de omgeving heeft het voordelen, want deze manier van bouwen geeft minder overlast en transportbewegingen in de omliggende wijk. Met dit concept borduurt Van der Hulst Bouwbedrijf weer voort op toekomstbestendig wonen! Meer informatie over de herenhuizen volgt binnenkort op www.vanderhulstbouwbedrijf.nl.

Op de foto:
Symbolische start bouw appartementen, vlnr: toekomstig bewoner Frans van der Ham en
wethouder Marlies Volten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.