Bedrijven Investeringszone (BIZ) centrum Boskoop verlengd

Het centrum van Boskoop is voor de komende vijf jaar weer een Bedrijven Investeringszone (BIZ). De BIZ is een duidelijk afgebakend gebied waar ondernemers en/of vastgoedeigenaren een jaarlijkse bijdrage betalen om het gebied gezamenlijk aantrekkelijk en levendig te houden.

Dankzij de nieuwe BIZ kan de stichting Centrum Boskoop de komende vijf jaar activiteiten blijven organiseren en ondersteunen die bijdragen aan een aantrekkelijk centrum, zoals de feestverlichting, groen (plantenbakken) en de Sinterklaasintocht. De nieuwe BIZ periode gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2022 en loopt tot en met eind 2026.

Voldoende draagvlak BIZ blijkt uit onderzoek  

Op verzoek van de Stichting Centrum Boskoop (SCB) heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een draagvlakmeting uitgevoerd voor invoering/verlenging van de BIZ in het centrum van Boskoop. Tijdens de draagvlakmeting konden vastgoedeigenaren zich uitspreken vóór of tegen invoering van de BIZ voor de komende vijf jaar. Uit de uitslag van de stemming, wat is uitgevoerd onder begeleiding van de notaris, is gebleken dat er sprake is van voldoende draagvlak onder de eigenaren.

Ongeveer 70% van de stemmers stemde vóór de invoering van de BIZ. De nieuwe BIZ zal zich richten op de vastgoedeigenaren van niet-woningen in het centrum van Boskoop.  

Het bestuur van de stichting SCB is verheugd over de uitslag.

Voorzitter SCB Gerrit Koetsier: “We zijn ontzettend blij met de uitslag. Hiermee kunnen we de activiteiten blijven uitvoeren die bijdragen aan de leefbaarheid en het kloppend houden van het Boskoopse winkelhart. Dat blijft hard nodig in deze tijd”. Ook wethouder Gerard van As is blij met het resultaat. “Ik vind het goed om te zien dat de vastgoedeigenaren bereid zijn om de komende jaren hun steentje bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van het Boskoopse centrum. Samen zullen we de komende jaren er de schouders onder moeten zetten om het centrum levendig te houden.” 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *