€9,8 miljoen voor innovatieve samenwerkingsprojecten van mkb’ers

De provincie Zuid-Holland investeert in innovatieprojecten waarbij twee of meer niet-verbonden mkb-ondernemingen samenwerken. Dit doet men met de regeling MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) Zuid-Holland. Voor deze subsidieregeling stellen de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken in 2022 samen in totaal €14 miljoen beschikbaar.

Vraag vanaf 1 juni subsidie aan voor een R&D samenwerkingsproject

Via de MIT-subsidie wordt geïnvesteerd in twee soorten projecten: haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten. Voor de R&D samenwerkingsprojecten trekken de provincie en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) samen €9,8 miljoen uit in 2022. Van 1 juni 9.00 tot 13 september 17.00 uur kun je subsidie voor een MIT R&D samenwerkingsproject 2022 aanvragen.

350 aanvragen voor haalbaarheidsprojecten

De termijn voor het indienen van een aanvraag voor subsidie voor haalbaarheidsprojecten is inmiddels verstreken. Hiervoor was €4,2 miljoen beschikbaar. Het bleek opnieuw een groot succes en de provincie heeft in totaal 350 aanvragen ontvangen. De aanvragen worden op dit moment beoordeeld. Aanvragers krijgen uiterlijk 12 juli een bericht over de uitkomst van de ingediende aanvraag.

Gedeputeerde Willy de Zoete (Economie): “Via de MIT-subsidie R&D stimuleert en bevordert de provincie samen met het ministerie van EZK, kennisuitwisseling en samenwerking in het mkb. Dit leidt tot innovatie, ontwikkeling en uiteindelijk tot het versterken van de Zuid-Hollandse economie. Door het verbinden van partijen zorgen wij er samen voor dat Zuid-Holland voor iedereen werkt.”

R&D samenwerkingsprojecten

Een Research & Development (R&D) samenwerkingsproject bestaat uit twee of meer mkb-ondernemingen die samenwerken aan industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling of een combinatie hiervan. Bedrijven leveren met hun R&D samenwerkingsprojecten een grote bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals voedselveiligheid, duurzame energie, robotisering, logistieke ketens of gezondheidszorg. Meer informatie vind je bij subsidies.

MIT-subsidie voor een toekomstbestendige economie

Zuid-Holland kan niet zonder innovatieve ondernemers. Met de MIT-subsidie wordt innovatie in het mkb gestimuleerd om de transitie naar een duurzame, digitale en inclusieve economie te bevorderen. Het doel van de subsidieregeling is om innovatieve producten naar de markt of verder te brengen. Dat geeft niet alleen een impuls aan de betrokken bedrijven en maatschappij, maar ook aan de economische kracht van de regio om zo een toekomstbestendige economie te bevorderen.

Meer informatie

De regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter heeft een belangrijke rol bij de toeleiding van de R&D-samenwerkingsprojecten. InnovationQuarter biedt ondersteuning en begeleiding bij het indienen van een R&D samenwerkingsproject. Heb je vragen over de MIT-subsidie? Bezoek www.zuid-holland.nl/mitzh of mail naar [email protected].

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *