Zuid-Holland krijgt Aanmoedigingsprijs open dossiers

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft de Aanmoedigingsprijs open dossiers uitgereikt aan de provincie Zuid-Holland, in de persoon van concerndirecteur Jan van Ginkel.

Sinds januari 2017 maakt Zuid-Holland GS-voorstellen actief openbaar op internet, inclusief de onderliggende stukken. Zo kan iedereen nagaan welke besluiten het college heeft genomen en waarom. Zuid-Holland heeft de ambitie om de meest transparante en open provincie van Nederland te worden.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen: “De invoering van de Wet Open Overheid vraagt veel van ons allemaal, op alle plekken in de organisatie. Daarom is het extra fijn om deze aanmoedigingsprijs te ontvangen en de bevestiging te krijgen dat we goed onderweg zijn hiermee. Dit is een groot compliment voor de gehele organisatie!”

Gedeputeerde Willy de Zoete: “Als provincie zetten we steeds stappen op weg naar meer transparantie. Met behulp van digitale middelen werken wij verder aan het openstellen van onze informatie in begrijpelijke taal. Om onze inwoners beter te bedienen is bewustwording in de organisatie de sleutel tot succes. Deze aanmoedigingsprijs is een prachtig compliment voor onze medewerkers.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *