Bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp krijgt zonnepark

Op het bedrijventerrein ITC/PCT in Hazerswoude-Dorp is een tekort aan elektriciteit omdat het elektriciteitsnet te weinig capaciteit heeft. De gevestigde bedrijven kunnen daardoor niet uitbreiden.

Een aantal ondernemers besloot daarom te onderzoeken of een eigen netwerk mogelijk is. Een combinatie van een zonnepark, eigen netwerk én energieopslag lijkt een goede oplossing. Recent is aan Sunvest de vergunning afgegeven voor het realiseren van een zonnepark. Wethouder Anouk Noordermeer: “Dit is een positieve ontwikkeling voor de toekomst van het terrein. De doorgroei en de werkgelegenheid op ITC/PCT kan hierdoor een stap vooruit maken”

Keuzevrijheid voor ondernemers 

De elektriciteit wordt voor een groot deel geleverd door het nieuw te realiseren zonnepark. Door dit te combineren met opslag en een koppeling met het bestaande net, kunnen de pieken en de dalen opgevangen worden. Zo wordt de leveringszekerheid gegarandeerd. Het huidige elektranet blijft parallel aanwezig, zodat keuzevrijheid voor ondernemers blijft. Het onderzoek naar dit net wordt samen door de gemeente, het zonnepark en – het net opgerichte bedrijf – Energie I.T.C. (gekoppeld aan de ondernemers) aangepakt. De ondernemers worden in dit proces nauw betrokken.

Zonnepark Sunvest 

Het geplande zonnepark is gelegen in Hazerswoude-Dorp tussen de Voorweg en de Middelweg, vlakbij het ITC/PCT bedrijventerrein. Het park zal een oppervlak krijgen van ongeveer van 20 hectare.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *