‘Car of the Year 2022’

‘Kia EV6 is Car of the Year 2022’, meldt Erik Jan Kleverlaan, directeur van het gelijknamige Autobedrijf Kleverlaan in Noordwijkerhout, gespecialiseerd in het automerk Kia. De Kia EV6 is door een internationale jury, bestaande uit autojournalisten uit 22 Europese landen, verkozen tot ‘Car of the Year 2022’. De Kia EV6 nam het op tegen meer dan 60 concurrerende modellen die in 2021 op de markt zijn gebracht.

Volgens juryvoorzitter Frank Janssen is de toegekende prijs aan de Kia EV6 welverdiend omdat het merk hard aan deze auto heeft gewerkt en dat de progressie die Kia heeft geboekt in de afgelopen jaren echt indrukwekkend is. Trots voegt Erik Jan daar aan toe dat dit de meest recente prijs is die aan de EV6 is toegekend.

Eerdere recente prijzen zijn ‘Irish Car of the Year 2022’, ‘Crossover of the Year 2021’ volgens Top Gear en de ‘Premium Award’ in de Duitse Auto van het Jaar verkiezing 2022, waaraan hij toevoegt dat de EV6 de eerste is van 7 EV modellen die Kia voornemens is te lanceren tegen 2026. De volledig elektrische Crossover heeft een sleutelrol in de plannen van het merk om een toonaangevende wereldwijde leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden. Binnenkort introduceert Kia de EV6 GT en de nieuwe Niro. De EV6 GT is de sportieve topversie van de EV6 die met 585 pk zo’n 80% krachtiger is dan het reguliere model en waarbij het effect van de vele aanpassingen aan het onderste en de besturing goed merkbaar zijn in een sportief rijgedrag.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *