De nieuwe Fiat Tipo SW

Fiat is een meester in de productie van kleine modellen. Altijd al geweest en het opmerkelijke is dat de wat grotere modellen, zoals de Tipo daarbij wat in de schaduw staan en naar mijn idee volledig onterecht. 

Kijk maar eens naar de nieuwe Tipo SW Hybrid. Een strakke Italiaans gelijnde stationwagon met een geëlektrificeerde aandrijflijn. Daarmee krijgt hij standaard een aanzienlijke grotere motor, een flinke vermogensboost en een automaat. De hybride aandrijflijn bestaat uit een 1.5 liter viercilinder met 130 pk, een starter/generator zoals in een mild-hybride en een extra 48V-elektromotor, aangedreven door een 7-traps automaat. Bij een normaal rijgedrag ervaar je deze Hybrid-variant als een benzine-auto. Hij schakelt vlot en soepel. Gelukkig heeft deze elektro-

ondersteuning nauwelijks ruimteverlies en toegenomen gewicht tot gevolg. Wat bagageruimte betreft kan je in de SW 550 liter kwijt en dat is netjes. Interessant is om te kiezen voor de Red-Trim uitvoering, waarmee deze Fiat dan 4 centimeter hoger op de wielen staat, waardoor hij een stoer uiterlijk krijgt met voor en achter en aan de zijkant matchromen ‘Cross’ accenten. Het hele interieur is ook flink gemoderniseerd. Achter het dikleren fraai gestileerde stuur een 7-inch scherm die de analoge snelheidsmeter vervangt en boven het middenconsole een nieuw 10.25-inch touchscreen. Het gehele dashboard ziet er fraai gestileerd uit en de stoelen bieden een plezierige rijhouding. Kortom een hele plezierige zakenauto met een onderscheidend Italiaanse styling.

MOTOREN

Benzine/hybride 1.469 cc

AFMETINGEN

Lengte 4.57 m

Breedte 1.79 m

Hoogte 1.51 m

INHOUDSMATEN

Bagageruimte 550 l

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *