Gemeente Katwijk, Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen en BPD samen aan de slag in Het Havenscharnier

Wethouder Gerard Mostert (gemeente Katwijk), Arjan van Beelen van Ouwehand Bouw Groep BV en Theo van der Plas van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling zetten 18 augustus jl. hun handtekening onder de intentieovereenkomst voor het project Het Havenscharnier in de gemeente Katwijk. De betrokken partijen gaan de komende jaren gezamenlijk aan de slag om het gebied nabij de Rogstraat te ontwikkelen tot een woongebied.

Wethouder Gerard Mostert: “Ik ben blij dat BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen vaart gaan maken om er voor te zorgen dat er woningen gebouwd worden in Het Havenscharnier. Woningen die we binnen onze gemeente keihard nodig hebben”.

Het Havenscharnier

Het Havenscharnier omvat het gebied rondom het Prins Hendrikkanaal, de punt van de Redschuur, het perceel van het voormalig Rabobankgebouw, het perceel van Dirk van den Broek, de parkeerplaats langs de Visserijkade en de aangrenzende kades of oevers.

Gezamenlijke afspraken

Het doel van de intentieovereenkomst is om samen met BPD en Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen afspraken te maken over de herontwikkeling van het voormalige Rabobankgebouw. Dit is een van de deelgebieden binnen Het Havenscharnier.

Gebiedsvisie

Om in kaart te brengen welke mogelijkheden er in het plangebied van Het Havenscharnier zijn, wordt er momenteel een gebiedsvisie opgesteld. Een gebiedsvisie geeft richting hoe de gemeente en ontwikkelaars Het Havenscharnier kunnen ontwikkelen. Het gaat dan om thema’s als wonen, verkeer, veiligheid en sociale kwaliteit. Deze gebiedsvisie wordt in overleg met de initiatiefnemers, betrokken partijen en bewoners opgesteld.

Planning

De gebiedsvisie wordt begin september 2022 vastgesteld door het college en daarna door de gemeenteraad. Als de gebiedsvisie is vastgesteld, gaan partijen met elkaar in overleg over de realisatie van het project. De initiatiefnemers zullen ook in dit stadium weer aan bewoners en andere partijen vragen mee te denken over de herinrichting van het gebied. De betrokken  partijen streven ernaar om in 2024 te starten met de sloop- en bouwwerkzaamheden. Voorafgaand zullen in 2023 alle benodigde procedures doorlopen worden.

Bron: gemeente Katwijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *