Natuur en milieu veelgekozen onderwerpen bij journalistieke aanvragen Mediafonds

In de derde aanvraagronde van het Zuid-Hollands Mediafonds zijn negen aanvragen gehonoreerd van journalisten of mediaorganisaties. Met net als in de vorige ronden is er ook nu weer een veelheid aan onderwerpen, zoals de nieuwbouwlocatie Valkenburg en historische popconcerten in Zuid-Holland. Maar meer dan in eerdere rondes was er een opvallend aantal aanvragen waarin het onderwerp betrekking had op natuur en/of milieu.

Woningen afsluiten van het aardgas, stikstof, leven en bouwen met de natuur, het zijn onderwerpen die laten zien dat actuele natuur en milieukwesties zijn in Zuid-Holland. Bijzondere vermelding is er voor het aanvraag GrijsGroen waar de aanvrager de stadsnatuur in Rotterdam in beeld gaat brengen. Bij deze journalistieke productie is de provincie slechts één van de subsidieverleners, naast onder andere de gemeente Rotterdam. Voor omvangrijke of kostbare projecten biedt deze aanpak interessante extra mogelijkheden voor journalisten of mediaorganisaties.

Subsidieloket geopend van 1 tot en met 21 september

Van 1 tot en met 21 september is het subsidieloket weer geopend en kunnen weer aanvragen worden ingediend. De regeling staat open voor journalisten en mediaorganisaties die een journalistieke productie willen realiseren. Het toegekende subsidiebedrag kan oplopen tot maximaal €25.000,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *