Het Sleutelgenootschap brengt bezoek aan Meester Techniek te Leiden

Het Sleutelgenootschap besteedt aandacht aan zaken die voor Leiden maatschappelijk van belang zijn. Zo betaalde het de restauratie van het grafmonument van burgemeester van der Werff in de Hooglandse Kerk. Vanuit het genootschap ontstond en werd 5 jaar de Magdelena Moons Leerstoel Stadsgeschiedenis gesponsord. Bij monde van voorzitter Menno Smitsloo blijkt dat gezien de vele resultaten en initiatieven die daaruit voortvloeiden, daar nu nog eens 5 jaar financiële steun aan wordt verleend.  Een deel van het Sleutelgenootschap bezocht op industrieterrein de Waard het voor Leiden unieke bedrijf Meester Techniek. Een bijzonder innovatieve internationaal befaamde onderneming. Ooit, 35 jaar geleden, vond oprichter Hans Meester samen met een partner de klapschaats uit. Inmiddels worden er onder directie van zijn zonen Martin en Frank diverse zelf uitgevonden precisieonderdelen en complete assemblages geproduceerd. Voor het Bio Science Park, de vliegtuigindustrie, de ruimtevaart, de scheepsvaart, etc. Van simulatoren op het gebied van tandheelkunde tot vliegtuigcabines waarin brandblussystemen worden getest. Imponerend is het hoe, ook ’s nachts, robotten zelfstandig grote blokken metaal oppakken, zagen boren, frezen en polijsten. Bedrijven uit binnen- en buitenland weten hen met hun problemen te vinden. Het bezoek aan Meester ging gepaard met het nuttigen van ter plekke door Dondu Tagi, van de Vishandel Atlantic van haar broer Abdullah, schoongemaakte haring. Natuurlijk onder het genot van een glaasje corenwijn.

Foto: van links naar rechts Hans Meester, Jan-Hendrik Schretlen, Menno Smitsloo, Brugt Jonker, Jan Kleijne, Dondu Tagi, Nico Cusell, Hans van Egmond

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *