Omefa uit Nieuwkoop mag zichzelf de meest sociale ondernemer van 2022 noemen

De uitreiking van de Hartstikke Sociaal Bokaal Rijnvicus 2022 is weer achter de rug. Jaarlijks reikt Rijnvicus deze bokaal uit aan de meest sociale ondernemer op het gebied van mens en werk. En dan gaat het vooral om de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken richting arbeidsmarkt.

De genomineerden 2022

Rijnvicus werkt met veel sociale ondernemers samen. In aanloop naar deze uitreiking konden medewerkers van Rijnvicus een aantal sociale ondernemers nomineren waar Rijnvicus mee samenwerkt. Uit alle ondernemers, waarvan Rijnvicus vindt dat zij het fantastisch doen op het gebied van sociaal ondernemen, koos een onafhankelijke jury een top drie. Half september werd deze ondernemers verrast met het heugelijke nieuws dat zij genomineerd zijn voor de Hartstikke Sociaal Bokaal 2022. We hebben het over ActiVite, Arriva en Omefa.

Wat maakt deze ondernemers zo sociaal?

Tijdens de uitreiking, waar alleen al 80 ondernemers aanwezig waren, stelden de genomineerden zichzelf voor via filmpjes aan het publiek. Ze vertelden onder andere waarom sociaal ondernemen zo van toegevoegde waarde is. Ook de kandidaten die vanuit Rijnvicus bij deze sociale ondernemers terecht kwamen, vertelden hun verhaal. Mohammad Yousef bijvoorbeeld. Stralend vertelde hij dat hij 4 jaar geleden uit Syrië naar Nederland kwam en hij bijna aan de slag kan als buschauffeur.

De gedoogde winnaar!

Na het bekijken van de filmpjes lag het definitieve oordeel in de handen van de bezoekers, de ondernemers. Via een stemronde verdeelden zijn 100% aan punten over ActiVite, Arriva en Omefa. Nek aan nek, spannend tot het einde. En dan de winnaar…. Omefa uit Nieuwkoop wint de Hartstikke Sociaal Bokaal 2022 en mag zichzelf de meest sociale ondernemer van 2022 benoemen! Blijdschap bij de winnaar en tranen bij medewerker Ria die kansen kreeg bij Omefa en nu een vaste baan heeft.

Wethouders reiken prijs uit

Een bijzonder moment en daarom waren ook twee wethouders aanwezig, Tom de Kleer (Nieuwkoop) en Gerben van Duijn (Kaag & Braassem). Zij hebben de prijs overhandigd en daarbij stil gestaan bij de toegevoegde waarde van sociaal ondernemen. Annelies Doornbosch, directeur Rijnvicus, stond in haar welkomstwoord nog even kort stil bij de krapte op de arbeidsmarkt en wat ondernemers én Rijnvicus daaraan doen. ‘Aan ondernemers wil ik meegeven: er zijn mogelijkheden om vacatures in te vullen. Pas je wervingsstrategie aan en toon een beetje lef en geduld. De collega’s van Rijnvicus denken graag mee over de diverse mogelijkheden.’

Mee de Wasstraat in

Op de uitreiking van de hartstikke Sociaal Bokaal mocht een goede spreker uiteraard niet ontbreken. Iemand die zich volledig inzet om mensen, die door de arbeidsmarkt op afstand zijn gezet, aan het werk te helpen. Iemand die ondernemers een spiegel voorhoudt. En iemand die met zijn vijfdelige documentaireserie ‘De Wasstraat’ zelfs het hart stal van tv-criticus Angela de Jong en ook nog eens een boek schreef. Wij hebben het over Martin Kniest.

Felicitaties en netwerken tijdens VOA-borrel

Na deze fantastische middag kon iedereen ontspannen tijdens de VOA-borrel die ook bij Rijnvicus werd gehouden. Het was tijd voor felicitaties en netwerken. En misschien ook bij de top drie een beetje erachter zien te komen hoe je sociaal ondernemer wordt. Want wie weet, sta jij volgend jaar op het podium! Het hele verhaal en de filmpjes zijn uiteraard terug te zien op https://www.rijnvicus.nl/wie-is-de-meest-sociale-ondernemer-2022/.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *