‘Evolutie’ nieuwste tentoonstelling Naturalis

De nieuwste tentoonstelling in Naturalis gaat over evolutie. ‘Evolutie’ is de laatste van negen permanente tentoonstellingen van het in 2019 vernieuwde museum. Astronaut en ambassadeur voor het behoud van biodiversiteit André Kuipers bezocht als eerste de tentoonstelling.

Alles is verbonden

In de tentoonstelling Evolutie wordt op een unieke manier duidelijk dat we verbonden zijn met de allereerste vormen van leven, dat we familie zijn van alle leven op aarde. We vinden allemaal onze oorsprong op dezelfde planeet, waarop we door de oneindige ruimte zweven.

Oersteen

Bij binnenkomst in Evolutie valt je oog op een immense steen. Een steen van 3,7 miljard jaar oud, zo oud als het leven zelf. Het gesteente bevat mogelijk kleine hoeveelheden organische koolstof, dat zou kunnen wijzen op het bestaan van de allereerste levensvormen. Bezoekers mogen deze oersteen aanraken, en zijn daarmee verbonden met het allereerste begin van leven op aarde.

Evolutie is de laatste permanente tentoonstelling die is toegevoegd aan het vernieuwde Naturalis. Bezoekers ervaren sinds 2019 in het museum de schoonheid en rijkdom van de natuur. Naast thema’s als de dood, voortplanting, leven van nu en leven van vroeger, maakt het thema evolutie het verhaal van het nieuwe Naturalis compleet.

Meer informatie: https://www.naturalis.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *