Flinke inzet op Energie Innovatie Ecosysteem Zuid-Holland

De Provincie Zuid-Holland werkt actief aan de energietransitie. Zo wil men klimaatverandering tegengaan en de economie van Zuid-Holland minder fossiel en meer toekomstbestendig te maken. Tijdens het ImpactFest overhandigde Berend Potjer, gedeputeerde Energie, het rapport ‘Innovatie Ecosysteem Zuid-Holland’ aan Alice Krekt, programmadirecteur Deltalinqs, Kornelis Blok, professor Energy Sytems Analysis TU Delft en Martin Hulsebosch, Accountmanager Cluster Energie Gemeente Den Haag.

Na 4 jaar heeft The Hague Tech de stand van het energie innovatie ecosysteem in de provincie Zuid-Holland weer onderzocht door het interviewen van 150 sleutelfiguren van 135 organisaties die deel uitmaken van ons Zuid-Hollands ecosysteem. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bij deze organisaties meer dan 7.500 fte werken aan energie innovaties voor de energietransitie in Zuid-Holland, een groei van 75% sinds 2018. Geïnterviewden hebben inhoudelijke feedback gegeven op de kwaliteit van het ecosysteem en gezamenlijk een lijst met Top Influencers in de regio opgesteld.

Tijdens de presentatie van het rapport zijn diverse uitdagingen uit het onderzoek besproken, zoals het vinden van praktisch geschoold personeel, hoe we geothermie sneller kunnen laten schalen en hoe we ervoor zorgen dat alle belangrijke spelers elkaar weten te vinden. De Energie Field labs spelen hier een cruciale rol. Wilt u ook bijdragen aan de energietransitie en het ecosysteem, neem dan contact op met Marco van Steekelenburg: [email protected] .

Benieuwd wie er in de top 20 staan en welke adviezen ze geven? Kijk dan op de site van Staat van Zuid-Holland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *