College gemeente Noordwijk akkoord met gewijzigde bouwplannen Residence van Oranje

Het college van B&W van de gemeente Noordwijk heeft besloten om een positief advies uit te brengen over de gewijzigde bouwplannen van Residence van Oranje aan de boulevard. De eerder verleende omgevingsvergunningen hoeven echter slechts op detailniveau te worden aangepast.

Onvoorziene omstandigheden

De herontwikkeling van Hotel van Oranje verloopt volgens planning. Er wordt gestreefd naar een heropening van het hotel in de tweede helft van 2023. Door verschillende en onvoorziene omstandigheden heeft de bouw van Residence van Oranje sinds de zomervakantie 2022 stilgelegen. De oorzaken zijn onder andere de gestegen bouwkosten en de sterk veranderde markt. De initiatiefnemers hebben daarom het bouwplan voor de Residence op een aantal punten aangepast. 

Wijzigingen Residence van Oranje

Een aantal appartementen wordt iets kleiner en een aantal andere appartementen wordt samengevoegd. Het totale aantal op te leveren appartementen blijft echter ongewijzigd. Door deze wijziging krijgt het hotel wel 8 extra hotelsuites. Daarnaast wordt er in plaats van 2 ondergrondse parkeerlagen (-2), maar 1 parkeerlaag (-1) gerealiseerd. De initiatiefnemers hopen rond de zomer te starten met de bouw van Residence van Oranje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *