Fiat E-Scudo

Tja, tijden veranderen en in sommige gemeentes worden besteldiesels zelfs geweerd. Gelukkig heeft u als ondernemer een ruime keuze binnen het elektrische aanbod, zoals bijvoorbeeld deze nieuwe fraaie Fiat E-Scudo. 

Het slimme van de Stellantis organisatie is dat zij een zelfde basismodel voor meerdere merken uit hun groep zoals Citroën en Peugeot kunnen inzetten en die een eigen gezicht meegeven met een eigen merkbadge. De neus van de nieuwe E-Scudo oogt stoer, eigentijds en toch elegant. Opvallend in de grille is het forse Fiat letterlogo. Onder de motorkap dus een volledig elektrische aandrijving. In feite Fiat’s tweede elektrische bestelwagen naast de E-Ducato. We praten over een elektromotor van 100 kW gecombineerd met een batterijpakket van 50 of 75 kWh met in het laatste geval een WLTP-rijbereik van 330 kilometer. Wisselstroomladen kan aan 11kW en snelladen aan een gelijkstroomlader kan tot 100 kW, waarmee de grootste accu in 3 kwartier tot 80% kan worden opgeladen. De E-Scudo kan besteld worden als gesloten bestelwagen, als chassis-cabine, als crew cab of als combi. Zoals u van een moderne bestelwagen verwachten mag kent de E-Scudo ook eigentijdse rijhulpsystemen, zoals verkeersbordherkenning, een automatische noodremfunctie, maar ook een head-up display en het plezierige is dat deze E-Scudo een personenwagenachtige rijpositie en een dito weggedrag heeft.

JOHN VROOM, ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *