Subaru Solterra

Subaru is een merk voor liefhebbers en richt zich dus niet op de massa, maar juist op een specifieke groep kopers die het merk ook veelal trouw blijven. De nieuwe Solterra is een joint venture met collega Toyota, waarbij deze zorg draagt voor het elektrische deel en Subaru voor de vierwielaandrijving. 

Wat uiterlijk betreft is het min of meer het reguliere SUV model, waarbij deze Solterra een zeshoekige ‘grille’ heeft waarmee hij aansluit bij de overige modellen van het Subaru gamma. Het interieur ziet er goed verzorgd uit en maakt een plezierige rijpositie mogelijk. Lekker klein stuur met daarachter een wat futuristisch dashboard met in het midden een groot 12-inch multimediascherm. Tot mijn genoegen ook nog de nodige knoppen voor tastmakkelijke functies. De Solterra heeft elektrische vierwielaandrijving resulterend in 218 pk met een WLTP actieradius van 454 kilometer. Dankzij de flippers aan het stuur kan je de remvertraging makkelijk bijstellen tijdens het rijden, maar gewoon op de rem trappen blijft gelukkig ook een optie. Deze Subaru voelt stabiel en voorspelbaar aan in zijn rijgedrag. Voor de Subaru fans die een, zoals gebruikelijk bij dit merk, een hoog trekhaakvermogen verwachten, is dat nog even een dingetje, maar Subaru dealer AutoFirst Gouda Van Dam en Stolk bv kan u daar alle nadere informatie over geven. Interessante SUV!

JOHN VROOM, ONAFHANKELIJK AUTOJOURNALIST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *