Tessa Langerijs en Rogier Krabbendam nieuwe directeuren VNO-NCW West

Het bestuur van VNO-NCW West heeft per 1 april Tessa Langerijs (39) aangesteld als directeur Vereniging en Rogier Krabbendam (44) als directeur Public Affairs. Het bestuur heeft bij de keuze laten meewegen dat beiden de vereniging door en door kennen omdat zij al enkele jaren als medewerker in dienst zijn. Langerijs en Krabbendam gaan als meewerkend directieteam aan de slag en geven prioriteit aan het bouwen van een open, betrokken verenigingscultuur met meer inbreng van de leden.

“Verandering komt niet van top-down, maar door ondernemerschap en creativiteit”, aldus Langerijs, die verantwoordelijk is geworden voor het verenigingsmanagement, bestuur en cultuur, HR, ICT, financiën en communicatie. “Juist nu, in deze tijd van polarisatie, is verenigen zinvol. Vooral ook op regionaal en lokaal niveau, dicht bij de mensen, want vooral door persoonlijk contact kun je verschillen overbruggen.”

Krabbendam is verantwoordelijk voor de belangenbehartiging, communicatie en het overleg met partners en stakeholders. ”We staan als samenleving voor complexe uitdagingen. Denk aan de energietransitie, de ontwikkeling naar een circulaire economie, digitalisering en krapte op de arbeidsmarkt. Daarvoor zijn systeemveranderingen nodig. Het bedrijfsleven heeft een sleutelrol, want zonder ondernemers is er geen vooruitgang.”

Al enige jaren bekleedt Langerijs de functie verenigingsmanager VNO-NCW Rotterdam en Krabbendam die van belangenbehartiger Zuid-Holland. Beiden zullen een deel van hun oude taken blijven uitvoeren en als meewerkende voormensen aan de slag gaan.

(Foto-credits: Michel Porro)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *