Arie Slob benoemd als informateur coalitievorming Zuid Holland

Naar aanleiding van de verkenning door Fred Teeven in de provincie Zuid-Holland meldt de BBB dat er voldoende aanknopingspunten zijn gevonden om verder te gaan met de beoogde coalitie van BBB, VVD, CDA, GroenLinks en de PvdA. Deze vijf partijen hebben laten weten dat zij bereid zijn om samen te werken en te streven naar een krachtige en duurzame provincie.

De provincie Zuid-Holland kan volgens de BBB met deze beoogde coalitie rekenen op een sterke en stabiele coalitie van 30 van de in totaal 55 zetels, die zich in zal gaan zetten voor de belangen van alle inwoners en bedrijven in de provincie. In deze informatiefase gaan BBB, VVD, CDA, Groen Links en PvdA beoordelen of de partijen op hoofdthema’s tot elkaar kunnen komen.

Genoemde partijen willen graag dat deze informatiefase slaagt, en hebben, o.l.v. de BBB, gezocht naar een informateur. BBB, VVD, GL, PvdA en CDA zijn zeer vereerd en blij om te melden dat drs. A.(Arie) Slob als informateur zal gaan optreden, zo laat BBB weten.

Arie Slob is voormalig lid 2e kamer voor de Christen Unie (2001-2015) en voormalig minister Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media (2017-2021). Na zijn ministerschap is hij ondermeer gaan werken als bestuurlijk verbinder en speciaal gezant voor de Regio Zwolle en als strategisch adviseur voor Bisnez. Arie Slob is ook (in)formateur geweest van het college van Zwolle in 2022.

De bedoeling is dat de informateur zijn opdracht afrondt rond 15 mei 2023. Partijen zullen tot die tijd samen met de informateur aan de slag gaan en allen zullen in deze tijd geen mededelingen doen over de voortgang tenzij daar tussentijds aanleiding voor is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *