Bloemencorso van de Bollenstreek zaterdag van start

Zaterdag 22 april 2023 vindt het wereldberoemde Bloemencorso van de Bollenstreek plaats. Het grootste lentefeest van Nederland. Het bloemencorso is een geurig en kleurig spektakel een wordt in één week tijd door meer dan een miljoen mensen meebeleefd. Het hoogtepunt van het Bloemencorso Bollenstreek zijn de met bloemen versierde praalwagens en luxe wagens die van Noordwijk naar Haarlem rijden.

Thema Bloemencorso Bollenstreek 2023

Het thema van het bloemencorso is dit jaar: Celebrating Memories. Er rijden ongeveer 20 praalwagens en meer dan 30 auto’s en andere bijzondere voertuigen mee, die allemaal een link met dit thema hebben.

Route en tijdschema Bloemencorso Bollenstreek

Zaterdag 22 april 2023

De 42 kilometer lange route van het Bloemencorso Bollenstreek start op zaterdag 22 april 2023 in Noordwijk en eindigt in Haarlem. Bekijk hieronder het tijdschema van het Bloemencorso Bollenstreek.

Route Bloemencorso Bollenstreek – zaterdag 22 april 2023
09.15 uur Start Noordwijk boulevard
11.10 uur Voorhout
12.10 uur Sassenheim
14.45 uur Lisse
16.30 uur Hillegom
17.55 uur Bennebroek
20.55 uur Haarlem

Achter de schermen bij het Bloemencorso Bollenstreek

Woensdag 19 april tot en met vrijdagochtend 21 april 2023

Heb je altijd al eens willen zien hoe een corsowagen wordt gemaakt? Neem dan een kijkje achter de schermen bij de Bloemencorso Bollenstreek opbouwdagen.

De praalwagens en luxe wagens worden in drie dagen tijd door honderden vrijwilligers aangekleed met kleurrijke en geurende voorjaarsbloemen zoals hyacinten, narcissen en tulpen. Daarnaast worden er ook nog andere bolbloemen gebruikt die in de Bollenstreek bloeien.

Meer informatie: https://bloemencorso-bollenstreek.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *