De TK Challenge Foundation rent voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden

Op vrijdagmiddag 9 juni 2023 vindt de 2e editie van de TK Challenge Bio Science Parkrun plaats. De TK Challenge Foundation organiseert in samenwerking met de ondernemersvereniging van het Leidse Bio Science Park dit unieke hardloopevenement ten bate van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in Leiden.

De TK Challenge Foundation ondersteunt al vele jaren organisaties en initiatieven die opkomen voor vitaliteit, gezondheid en sociale cohesie.

Het startschot, dat gegeven zal worden door burgemeester Henri Lenferink, klinkt op vrijdagmiddag 9 juni om 16.30 uur bij het kantoor van TeekensKarstens advocaten notarissen aan de Vondellaan in Leiden. Na deze 5 km run over het Leidse Bio Science Park finishen de deelnemers bij het Hilton Garden Inn in Oegstgeest voor een feestelijke (netwerk) borrel. Tijdens de afsluitende borrel zal o.a. Fleur Spijker (wethouder Economie, Kennis, Sport en Gezondheid) spreken.

De 1e editie was direct een groot succes. Met 73 deelnemers is er toen €4000,- opgehaald voor het goede doel.

Deze 2e editie is wederom ten behoeve van het WAKZ en met de opbrengst hoopt het WAKZ de ‘Qwieck-up’ te kunnen aanschaffen. Dit inventieve apparaat projecteert beelden op het plafond voor kinderen op de uitslaapkamer na een operatie. Zij zien dan direct een mooi plaatje op het plafond, dat ze gerust kan stellen en kan afleiden van het ongemak na de operatie. De Qwieck-up is ook op de operatiekamer inzetbaar om spanningen te verminderen bij een kind.

“Het is geweldig om te zien dat er op verschillende manieren wordt bijgedragen aan deze run. Zo hebben we Stadsparkeerplan bereid gevonden om deelnemers na de borrel terug naar de start te rijden en stelt het Hilton Garden Inn hun locatie beschikbaar”, zegt Jan Versteegh, voorzitter van de TK Challenge Foundation

Wil jij je inzetten voor het WAKZ? Ren mee op 9 juni a.s.! Meer informatie en aanmelden? Klik hier.

Op de foto:
Arno Roest (kinderarts in het WAKZ) met twee ‘hartekindjes’ tijdens de 1e editie in 2022.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *