Gemeenteraad Zoeterwoude akkoord met budgetoverheveling

De gemeenteraad is akkoord gegaan met een budgetoverhevelingen van €758.611. Het bedrag is een niet uitgegeven budget uit 2022. Vorig jaar zijn er namelijk verschillende activiteiten niet of niet helemaal uitgevoerd door vertraging in de uitvoering en door onderbezetting. Deze activiteiten wil de gemeente in 2023 alsnog gaan uitvoeren, maar hiervoor had Wethouder Financiën Paul Olthof nog geen budget beschikbaar. Doordat de raad akkoord is gegaan met de budgetoverheveling, kunnen de activiteiten snel opgepakt worden. Wethouder Olthof: “Als een gemeente geld overhoudt komt dat vaak door plannen die zijn achtergebleven. Als je iets begroot doe je dat met het oogmerk om het ook uit te voeren. Gelukkig zijn er de laatste tijd nieuwe ambtenaren bij de gemeente gekomen. Ik zie veel enthousiasme bij mijn nieuwe collega’s om aan de slag te gaan en dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst”.

Eerder deze week meldde wethouder Financiën Paul Olthof in een zogenoemde prognosebrief aan de gemeenteraad, dat Zoeterwoude het jaar 2022 financieel positief afsluit. Het definitieve resultaat zal gepresenteerd worden in de Jaarrekening 2022 en zal tijdens de raadsvergadering van 29 juni 2023 behandeld worden in de raad.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *