Toyota bZ4x

Tja, wie verzint nu zo’n typenaam, zult u zich wellicht afvragen. Toyota dus! Je spreekt het uit als ‘beyond zero four x’, waarmee de ‘beyond zero’ refereert aan de emissievrije toekomststrategie van Toyota. 

De ‘four’ naar de vierwielaandrijving en de ‘x’ naar het feit dat dit de cross-over SUVversie is van de Beyond Zero reeks, waarvan deze bZ4x deel uit maakt van de 7 verwachte bZ-series. 

Zo, dat weet u dan ook weer. Maar er is nog meer, want voor het exterieur hebben de ontwerpers gekozen voor een onderscheidende ‘Hammerhead’ front, waarbij de nadruk is gelegd op het creëren van een gespierde houding zoals Toyota zelf zegt. De auto heeft slanke voorstijlen en een scherpe vouwlijn tussen de assen, waardoor het lage zwaartepunt beter geaccentueerd wordt. Sierlijke achterlichtunit over de volle breedte, grote wielkuipen en brede stoere SUV kenmerkende drempels. Voor een optimale actieradius hebben de ontwerpers gekeken naar een zo efficiënt mogelijk design door het optimaliseren van de aerodynamica, zoals het creëren van ‘air cutains’ aan de voorbumper, een volledig vlakke onderzijde, een diffusor aan de achterzijde en een aerodynamisch gedeelde dakspoiler. Als optie kan je kiezen voor een dak met zonnepanelen. En dan heb ik het nog niet eens over het interieur gehad.

Kortom er is zo veel innovatiefs te vertellen over deze nieuwe Toyota bZ4x dat ik u adviseer eens langs te gaan bij een Louwman dealervestiging, zoals in Noordwijk.

John Vroom, autoredacteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *