Hoogheemraadschap van Rijnland verricht metingen in Alphen aan den Rijn

In mei start het hoogheemraadschap van Rijnland met het meten van de diepte van verschillende sloten en grachten in Alphen aan den Rijn. Het duurt ongeveer vier weken en is ter voorbereiding op mogelijke baggerwerkzaamheden.

Waar­om bag­ge­ren?

Bagger is een verzameling van afgevallen bladeren en slib. Bagger groeit gemiddeld een paar centimeter per jaar. Als we de bagger laten liggen, slibben de sloten en grachten langzaam dicht. Door met regelmaat te baggeren, verbeteren we de doorstroom en de waterkwaliteit. Hierdoor houden we droge voeten en kunnen planten en dieren beter bloeien en groeien.

In­me­ten

Hoogheemraadschap van Rijnland meet elk jaar ruim 270 km aan sloten en grachten in. Tijdens deze inmeting wordt bepaald hoe diep het water en de sliblaag is. Na een analyse van de metingen bekijken we of het nodig is om deze sloten of grachten te baggeren. Het baggeren gebeurt op een later moment.

Wat kunt u van Hoogheemraadschap van Rijnland ver­wach­ten

Voor het inmeten werkt Hoogheemraadschap van Rijnland samen met het ingenieursbureau Land. De komende twee maanden zijn zij in verschillende wijken van de stad aan het werk. Overlast proberen zij zoveel mogelijk te beperken.

Meer weten over baggeren en waar zij werken? Kijk dan op onze site www.rijnland.net/baggeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *