Tweede editie TK Challenge Bio Science Parkrun groot succes

Op vrijdag 9 juni vond de 2e editie van de TK Challenge Bio Science Parkrun plaats. De deelnemers, partners en de vrijwilligers hebben zich tijdens deze 5 km run ook dit jaar ingezet voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ).  Dankzij het warme weer kwamen alle deelnemers goed bezweet over de finish, waarna de aansluitende borrel bij het Hilton Garden Inn meer dan lonkte.  
 
Na het startschot – dat werd gegeven door burgemeester Henri Lenferink – rende de groep van maar liefst 80 deelnemers over het Leidse Bio Science Park. “Het blijft een prachtig gezicht om zo’n grote groep met die roodgekleurde TK Challenge shirts over het Bio Science Park te zien rennen voor het WAKZ. We zijn er super trots op dat met zulke mooie partners in te vullen.”, aldus Jan Versteegh, voorzitter van de TK Challenge Foundation.   

Na afloop van de run benadrukte Bas Reichert, voorzitter van de OVBSP en mede-sponsor van deze run, het belang van dit soort initiatieven en daarnaast hoe belangrijk de verbinding op het Bio Science Park voor bedrijven is.  

Uiteindelijk leverde deze tweede editie het enorme bedrag op van € 10.774,50. Na afloop van de run werd de cheque door Jan Versteegh uitgereikt aan Arno Roest van het WAKZ. Van het bedrag zal onder andere een Qwieck-up worden aangeschaft. Dit inventieve apparaat projecteert beelden op het plafond van de uitslaapkamer. De kinderen zien na het ontwaken direct deze beelden. Dit werkt geruststellend en kan afleiden van het ongemak na de operatie. De Qwieck-up is ook op de operatiekamer inzetbaar om spanningen bij het kind te verminderen. 

Arno Roest, plaatsvervangend afdelingshoofd van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis: “Voor mij komt in de TK Challenge Bio Science Parkrun alles samen: een run door één van de meest innovatieve plekken op het gebied van BioScience in Nederland en zelfs in Europa, waar TK en het LUMC beide in participeren. Het geld dat wordt opgehaald wordt ingezet om de bijzondere zorg voor de kinderen die in het WAKZ behandeld worden nog verder te verbeteren!” 

TK Challenge  

Stichting TK Challenge is een initiatief vanuit TeekensKarstens advocaten notarissen in samenwerking met een groot aantal partners. De TK Challenge heeft in de afgelopen jaren ruim 435.000 euro bijeengebracht voor verschillende maatschappelijke projecten en organisaties in deze regio.   

Stichting TK Challenge heeft als doel het ondersteunen van organisaties en initiatieven die vitaliteit bevorderen.  Voor de organisatie van dit hardloopevenement heeft de TK Challenge Foundation samengewerkt met de Ondernemersvereniging Bio Science Park (OVBSP).  

Meer informatie kunt u vinden via www.tkchallenge.nl of via Romy Kaffa ([email protected]).  

OVBSP  

De Ondernemersvereniging Bio Science Park is de belangenbehartiger voor bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park. OVBSP opereert onafhankelijk van overheden en leveranciers en vormt een structurele gesprekspartner voor overheden en andere relevante fora. Meer informatie kunt u vinden via: https://www.ovbsp.nl/ of via Hans Rasch ([email protected]).   

WAKZ  

Het WAKZ wil een kindvriendelijke aankleding aan het ziekenhuis geven. Ze halen de Stad Leiden naar binnen in het ziekenhuis. Een wachtkamer met een deel om te spelen, behandelkamers met speciaal ontworpen wanden ter afleiding en spreekkamers met aansprekende prints die de indruk van een ziekenhuis wegnemen. Meer informatie kunt u vinden via: https://wakz-kids.nl/ of via Arno Roest ([email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *