Gemeente Noordwijk werkt aan omgevingsvisie 2.0

Gemeente Noordwijk werkt aan een vervolg op de omgevingsvisie ‘Samen maken we de toekomst voor Noordwijk!’. In de aanpak staat een reeks gesprekken met verschillende partijen centraal. In het participatieplan heeft de gemeente beschreven waaraan deze gesprekspartners moeten voldoen. Het zijn in ieder geval gesprekspartners die veel van Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk weten. 

Omgevingswet

De gemeente heeft zo’n visie nodig. Net als alle gemeenten in Nederland bereidt ook Gemeente Noordwijk zich voor op de invoering van de Omgevingswet op 1 januari 2024. De wet verplicht gemeenten een omgevingsvisie vast te stellen. Ook moeten gemeenten hun omgevingsvisie steeds actualiseren. 

Krachtig document

De omgevingsvisie 2.0 zal een duidelijk document zijn dat precies beschrijft welke opgaven er spelen in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. Maar ook geeft de visie scherp aan waar wij in de toekomst naartoe willen. De gesprekken zijn eind juni/begin juli 2023 ingepland. Ze helpen om een gedragen visie te maken.

Begin volgend jaar vaststellen

De verwachting is dat de omgevingsvisie 2.0 begin volgend jaar door de gemeenteraad vastgesteld kan worden. Het jaar waarin de omgevingswet uit de startblokken komt. 

Blik op de toekomst

Aan de hand van de omgevingsvisie kan bekeken worden of een plan past bij de ambities en waarden, en welke voorwaarden er eventueel gelden. De visie geeft zo richting aan de ontwikkeling van de dorpen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. 

Meer lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *