Peter van der Velden waarnemend burgemeester gemeente Leiden

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2023 Peter van der Velden tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leiden. Van der Velden is 69 jaar en woont in Breda.

Henri Lenferink stopt na 20 jaar op 1 september 2023 als burgemeester van Leiden. Aan hem wordt per die datum eervol ontslag verleend. Aangezien dan nog niet kan worden voorzien in een opvolger benoemt de commissaris een waarnemer.

Na een gesprek met de vertrouwenscommissie over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Peter van der Velden voorgesteld als waarnemend burgemeester van Leiden. Vervolgens heeft de commissie een prettig kennismakingsgesprek met Van der Velden gehad. De commissie herkent zich in de voordracht van de commissaris van de Koning en zien de waarneming door Van der Velden met vertrouwen tegemoet.

In maart 2024 zal de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in september 2024 aantreden.

Van der Velden beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. In 2019 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. Daarvoor was Van der Velden in 2017 waarnemend burgemeester in Dordrecht. Vanuit die hoedanigheid was hij voorzitter van het Drechtstedenbestuur, de Drechtraad en de Veiligheidsregio. Van 1989 tot en met 2014 was Van der Velden achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Emmen, Bergen op Zoom en Breda. In die laatst gemeente vervulde hij het burgemeestersambt van 2004 tot 2014.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *